Denna artikel är en annons

”Det goda vattnet” – ett hus långt utöver det vanliga

Vattnet är centralt i Cord Siegels och Paulssons nya fastighet i Brunnshög. Både för det goda personliga livet och miljömässig hållbarhet.

I sommar tas första spadtaget för ”Det goda vattnet”. Granne med Gryningsparken och ett stenkast från spårvagnen formas ett helt unikt flerfamiljshus, inte likt något annat. Huset är ett samarbete mellan Paulssons Fastigheter och arkitekten Cord Siegel. 

– Ett samarbete där ett plus ett blir tre, säger Ewa Folkesson, ny vd på Paulssons Fastigheter.

Beskrivningen flerfamiljshus är nog så riktig, men samtidigt är det ett nytt sätt att leva på med en mångfald olika hem att välja mellan inom samma byggnader: Staplade radhus med trädgård eller takterrass, etagelägenheter i suterräng intill naturpoolen eller under sadeltak med utsikt över slätten, vindsvåningar och 1–5 rums-lägenheter med loggia eller balkong.

Cord Siegel kallar det för en mångfald i planlösning.

– Mer än hälften av lägenheterna är helt olika varandra inbördes, säger han. Det kommer att finnas stora möjligheter att hitta just den speciella lägenhet man själv vill ha.

Utöver själva boendet kommer det att finnas gästlägenhet, bilpool i p-huset mitt emot och lånecyklar. Huset är omslutet av park, gränd och innergård ett stenkast från spårvagn och snabbuss till Malmö och Lunds cykelvägar och E6.

Huset är klätt i träpanel och solceller. Bärande väggar och bjälklag i betong. Fönster, golv och kök är i trä. Material valda med omsorg och som håller över tid.

Vatten i olika form är projektets utgångspunkt, både ur hållbarhetsaspekt och det goda livet. Alla bostäder har tillgång till gemensam pool, bastu, badbalkong och badtunna längst upp i huset med fin utsikt över Lund, mot söder. Här finns möjlighet till bad året om i den gemensamma naturpoolen som renas av växter och sandfilter, inget klor nödvändigt.

Du kan till och med få ett badkar på balkongen i en loggia eller välja till jacuzzi på terrassen om du bor i en av de övre radhusen

Vattnet i huset tas tillvara på många olika sätt och vävs in i husets liv. Cord Siegel talar om ”smart ekologi” och menar att vår närhet till vattnet får oss att bättre förstå vilken användbar miljötillgång det är.

Byggprojektchef Mats Hallberg och Paulssons vd Ewa Folkesson hälsar välkommen till ”Det goda vattnet” i eget showroom på Kyrkogatan 5B, alldeles bredvid Apoteket Svanen. Här kan du se projektet mer i detalj och prata med ansvariga. Öppettider: efter överenskommelse, se hemsidan www.detgodavattnet.nu för mer info. Du kan också ta kontakt med fastighetsmäklare Dan Eliasson. dan@hettinger.se 0708-18 12 00

– Poängen är vattnet, säger Cord Siegel. Med det goda vattnet menar vi både det goda livet, i form av bastu och bad, men också exempelvis omhändertagande av dagvatten och filtrerande växter.

Siegel har de senaste tio åren ritat flertalet prisade projekt. Första projektet, Urbana Villor i Västra Hamnen i Malmö tog hem Kasper Sahlin-priset, det finaste priset vi har för arkitektur. Sedan dess har Brf Ohoj kammat hem Sveriges Arkitekters Bostadspris, Cykelhuset Ohboy! betongpriset, och radhusen Shiitake i Malmö vann nyligen Region Skånes arkitekturpris.

Det goda vattnet blir Siegels första projekt i Lund.

Nu har de alltså mötts, Arne Paulssons nya generation med en lång och gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling i Lund och Cord Siegel, framtidsarkitekt. Ljuv arkitekturmusik har uppstått och båda parter hyser stor respekt för varandras kunnande.

Cord Siegel framhåller Paulssons noggrannhet när det gäller kvalitetskraven på byggmaterial, erfarenheten av att hålla i ett avancerat byggprojekt och kunnandet som växt fram i att förvalta en fastighet väl.

Ewa Folkesson, som själv har en bred erfarenhet från byggbranschen både inom projektverksamhet och förvaltning, säger att hon hos Siegel hittar det där fria tänkandet som bryter ramar och skapar nya möjligheter.

”Det goda vattnet” kommer att börja byggas i sommar.

Vattnet är centralt i Cord Siegels och Paulssons nya fastighet i Brunnshög. Både för det goda personliga livet och miljömässig hållbarhet.