Denna artikel är en annons

Enkelt att leva och bo klimatsmart i Brf Maxa

Nu har du chans att köpa en kvadrat­smart och prisvärd Ikanolägenhet i Lund. Med egen balkong, kök- och badrumsinredning från IKEA och smarta förvarings­lösningar.

Just nu gjuts stommarna till det som kommer att bli Brf Maxa – Ikano Bostads prisvärda och kvadratsmarta lägenheter i den helt nya hållbara stadsdelen Brunnshög. 

– Stämningen på Brunnshög är förväntansfull och framåttänkande. Vi är så stolta över Brf Maxa som är Ikano Bostads första projekt i Lund, och framöver ska det bli kul att bygga på Västerbro som också blir en superspännande ny stadsdel i Lund, säger projektledare Andreas Lundh.

Brf Maxa har gott om ettor och tvåor som är tänkta att attrahera många i studentstaden och forskningsstaden Lund. Men även den som säljer villan och vill ha ett mer bekvämt och bilfritt liv kommer att trivas i kvarteret som Ikano Bostad bygger på Brunnshög.

– Alla som köper en bostad hos oss blir medlemmar i områdets bilpool. Eftersom det tar knappt en kvart att cykla till centrala Lund och att spårvägen kommer att vara i full gång vid inflyttingen 2021, så kan man klara sig helt utan egen bil. Men LKP kommer också att bygga parkeringshus där det finns möjlighet att hyra plats, säger Andreas Lundh.

Ikano Bostad vill göra det så enkelt som möjligt att bo och därför gör man alltid djupintervjuer med människor en tid efter att man har flyttat in. Andra bostadsrättsinnehavare som redan bor i något av Ikano Bostads hus har bidragit med sin erfarenhet och upplevelse som man tar hänsyn till i nya projekt.

– I brf Maxa kommer det att finnas en gästlägenhet att hyra, jättesmidigt när man har långväga gäster. Och det är kanske inte omöjligt att det för en dag blir ett out-of-home-kontor eller gamingrum att hyra, det är upp till bostadsrättsföreningen att själva bestämma, säger Andreas på Ikano Bostad.

– Andra kunder som redan bor i något av Ikano Bostads hus har bidragit med sin erfarenhet och upplevelse som man tar hänsyn till inya projektet Brf Maxa, säger projektledare Andreas Lundh.

Alla lägenheter är utrustade med kök och vitvaror från Ikea. De som bokar sin lägenhet tidigt får möjlighet att göra en del personliga val, varav en del är helt kostnadsfria. Alla lägenheterna är inredda med Ikano-standard som innebär vitt på väggarna, ekparkett på golven, helkaklade badrum och egen tvättutrustning.

Brunnshög är en klimatsmart stadsdel som ställer krav på sina byggentreprenörer. Ikano Bostad har redan sedan tidigare en hög miljöstandard och ligger i framkant när det gäller att hitta nya, innovativa hållbarhetslösningar.

Ett exempel på det är Boappa, som är en app som ska göra det enklare för de boende med delningstjänster.

– Det kan vara enkla saker som att man frågar om någon vill ha en sallad, när man ändå råkade köpa en för mycket, eller att man lån-byter verktyg med varandra. Vi har provat det med stor framgång i andra bostadsprojekt, säger marknadsansvarig Maria Hill-bertz Persson.

Brf Maxa kommer att ha solceller på taket, en cykelverkstad där de boende kan meka tillsammans och det kommer att finnas odlingslådor på innergården där man kan odla örter och andra växter.

– Vi gör mycket för att våra boende ska lära känna varandra och skapar olika möjligheter till möten. Odlings-lådorna är en sån sak. Men vi ordnar också träffar som ger möjligheter till umgänge. Man känner sig mycket tryggare om man känner sina grannar, säger Maria Hillbertz Persson.

BRF MAXA
Brf Maxa är fördelat på fem trapphus med totalt 99 välplanerade lägenheter. Huset blir ljust med inslag av tegel i mörkt för fina ljusskiftningar i fasaden. Innergården planteras grön med blommor, buskar, träd och gräsmattor för en fika på filten. Här finns också grillen med sittplatser och en lekyta för de små. Cykeln parkeras i cykelförråd i källaren och på gården, en del klädda med gröna sedumtak. 
Lägenhetsfördelning:
1 rok, 26–37 kvm, 12 st
2 rok, 40–67 kvm, 45 st
3 rok, 64–79 kvm, 25 st
4 rok, 85–96 kvm, 17 st 
Inflyttning från sommaren 2021. 
Boka din lägenhet på: ikanobostad.se/maxa