Denna artikel är en annons

”Närheten till kunden finns i Handelsbankens DNA”

Johanna Camitz, Linnea Berglund Madsen och Johanna Wictorin vill skapa starka och långsiktiga relationer med kunderna och kan erbjuda allt från bolån till pension. Lund är en speciell marknad och stan är tillräckligt liten för att man ska heja på varandra om man möts på stan under helgen.

Långsiktigheten i relationerna till kunderna är viktig och Handels­banken är en bank för hela livet. Kunderna erbjuds rådgivning för hela sin privatekonomi. Det medför ett förtroende och en långsiktighet i relationen till såväl kunder som anställda. 

– Närheten till kunden finns i bankens DNA. Det är det som gör att jag trivs så bra i Handelsbanken, säger Johanna Camitz, chef för privat- och kapitalmarknad.

Johanna Camitz jobbade extra i kundtjänsten på Handelsbanken under juridikstudierna och planen var att det skulle stanna vid det. Efter examen blev hon erbjuden jobb inom försäkringsdelen inom Handelsbankskoncernen som rådgivare. Men när Handelsbanken utlyste en tjänst som bankjurist tvekade hon inte att söka den. Nu har det blivit 22 år i banken på olika enheter och befattningar.

– Jag har varit på flera olika kontor och avdelningar inom banken och har ett stort nätverk. Överallt har jag mött en energi och generositet att låta de anställda utvecklas. Det genomsyrar hela organisationen, säger hon.

Nu har hon har just kommit tillbaka till Lund för tredje gången. Den här gången som chef för privat- och kapitalmarknad.

– Lund är superdynamiskt med forskning och innovation. Men här finns också kultur och historia, säger hon.

Johanna Wictorin, privatrådgivare, började också i kundtjänsten under studietiden. Nu har hon varit i banken i totalt tretton år och känner att hon ständigt utvecklas inom olika områden för att ständigt överträffa kundens förväntningar.

– Jag är väldigt intresserad av bostadsmarknaden och följer den på nära håll. I Lund är det mycket nyproduktion och själv är jag är ofta med på visningar och svarar på frågor. Det är väldigt stimulerande att få möta kunderna personligen och vara med i ett av deras viktigaste beslut, säger Johanna Wictorin.

Efter alla år på banken känner Johanna Wictorin sina kunder som oftast har sitt sparande, sin pension, sitt bolån och sina lönekonton i banken. Därför är det lätt för henne att fatta beslut om bolån eller krediter väldigt snabbt.

– Vi har en decentraliserad organisation som innebär att den som träffar kunden också är den som fattar besluten. Kunden får ett snabbt besked. Jag har också möjlighet att göra unika lösningar som passar varje enskild kund. Vi har ju allt man kan tänka sig, säger hon.

Linnea Berglund Madsen, är privatrådgivare på Lundakontoret sedan några veckor efter att ha jobbat ett par år i telefonbanken Handelsbanken Direkt. Redan tidigare, när hon arbetade på en annan bank, hade hon siktet inställt på Handelsbanken.

– Jag hade hört från vänner som jobbade i banken att de trivdes så bra och från kunder att de var så nöjda. Det är det bästa betyg man kan få, säger hon.

När hon började på telefonbanken Handelsbanken Direkt för ett par år sedan upplevde hon för första gången vad det innebar på riktigt med en decentraliserad organisation.

– Känslan att vara så nära sina kunder och kunna ge dem personlig service, jag tror inte att den finns på detta sätt någon annanstans, säger Linnea Berglund Madsen.

– Att tilliten till den enskilda medarbetaren är stark beror förstås på att personalen har en gedigen grundkompetens. Lund är en speciell marknad – här får du göra alla slags affärer. Vi är också väldigt nära våra kunder. Stan är tillräckligt liten för att man ska heja på varandra om man möts på stan under helgen, säger Johanna Wictorin.

För Linnea Berglund Madsen är det nytt med det fysiska mötet med kunden.

– Det är så inspirerande att kunna skapa starka och långsiktiga relationer, att jag får följa mina kunder i livets olika faser, säger hon.

En sak som många har funderingar kring och som Johanna Camitz brinner extra mycket för är pensionen.

– Sedan reglerna ändrades och vi själva förväntades spara till vår pension, är det många som känner sig förvirrade och inte vet vad de ska förvänta sig. Våra duktiga privatrådgivare vet allt om pensionssparande och hjälper gärna till att räta ut de frågetecknen, säger Johanna Camitz och fortsätter.

– Vi vill ha långsiktiga relationer med våra kunder och vi tror på det lokala och det personliga mötet. Hos oss får du hjälp med allt från bolån till pension.