Denna artikel är en annons

Nya flexibla möjligheter för ditt företag

Nu växer World Trade Center i Lund

Efterfrågan på den flexibla arbetsplatsen ökar och nu bygger Midroc ytterligare en World Trade Center-byggnad i Råbyholm.

Midroc Properties, som äger licensen för World Trade Center i både Malmö, Lund och Helsingborg, planerar nu för nästa utbyggnad i Lund. En ny fastighet alldeles intill den nuvarande och med fem våningar kontor, kontorshotell och coworking, kring en spännande atriumgård med café, restaurang och loungemiljö i bottenplan.

World Trade Center Lund ligger strategiskt i Råbyholm, alldeles bredvid Lunds södra avfart inte långt från Tetra Pak. När hela området i Råbyholm står klart kommer det här att finnas drygt 18 000 kvm kontor, förutom övrig service, hotell och p-hus. Hela området kommer att kunna hysa cirka 5 000 arbetsplatser.

– I vårt koncept är det flexibilitet som är nyckeln, säger Louise Carlsson, uthyrningsansvarig. Det är kombinationen av flexibla kontor och utbudet av smarta servicetjänster kopplade till lokalerna som gör World Trade Center till ett unikt koncept och som kan ta ditt företag till en ny nivå.

– Du har tillgång till kontor i både Lund, Malmö och Helsingborg samtidigt.

Flexibiliteten för dina lokaler gäller åt båda hållen. Behöver du växa finns det utrymme för det, behöver du minska kan du göra det. På World Trade Center har du dessutom tillgång till ett brett nätverkande med andra entreprenörer och företag.

– För konsulter som rör sig i den här regionen förenklar vårt koncept vardagen.

– I vårt koncept är det flexibilitet som är nyckeln, säger Louise Carlsson, uthyrningsansvarig.

Genom att World Trade Center finns över hela världen kan ditt företag bli ”internationellt” och få tillgång till mötesplatser även på World Trade Center i till exempel New York eller London.

Platsen är helt enkelt optimal för företag som vill lägga fullt fokus på sin egen verksamhet och få hjälp med kringservice som gemensam och bemannad reception, konferensavdelning, gym, restaurang och inspiration genom events och seminarier av olika slag.

På terrassen kan du koppla upp dig och arbeta utomhus, i parken kan du köra walk and talk-möten eller varför inte en joggingtur på lunchen? I Råbyholm blir du också granne med Radisson Blu Hotel.

Allt finns samlat på en plats för att underlätta vardagen och öka trivseln.

På Hedvig Möllers gata 12 finns redan fyra våningar med kontor och nu planeras det för en grannbyggnad med fem våningar på Hedvig Möllers gata 5 som beräknas stå klar för inflyttning till våren 2022.

– Eftersom vi är i ett tidigt skede med det nya huset finns det fortfarande stora möjligheter för ditt företag att påverka lokalernas utformning, säger Louise Carlsson.

Nya möjligheter i Hasslanda

I Lund kommuns planarbete arbetas det med en fortsatt utbyggnad av verksamhetsområdet Hasslanda på andra sidan E22 sett från World Trade Centers håll. Området blir lättillgängligt för både besökande och transporter och ligger granne med Gastelyckan, som redan har ett stort och varierat utbud av verksamheter.

– Här har Midroc egen tomtmark på 130 000 kvm och arbetar just nu med att utveckla området, berättar Maria Ekström, affärschef på Midroc.

I området planeras för parkstråk med gång- och cykelbanor som kopplar samman områdena Hasslanda och Råbylund runt E22:an.

Områdesplanen anpassas även med en tänkbar hållplats för eventuell spårvägstrafik mot Staffanstorp, vilket finns med i Lunds översiktsplan.

– Vi lägger pussel just nu för att få till en utvecklingsbar synergieffekt mellan World Trade Center på ena sidan E22:an och Hasslanda på andra sidan, säger Maria Ekström. Vi hoppas kunna börja bygga där redan nästa år.

FAKTA OM WORLD TRADE CENTER
• Visionen om ett World Trade Center formades 1959 av David Rockefeller med syftet att skapa världsfred genom internationell handel.
• I dag finns 325 World Trade Centers i över 90 länder.
• I Sverige finns World Trade Center i Malmö, Lund, Helsingborg, Växjö, Stockholm och Göteborg.
• World Trade Center-konceptet är licensbaserat och ägs av Midroc Properties för Malmö, Lund och Helsingborg.
• Midroc Properties är en del av Midroc-koncernen med 4 000 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder. 
Läs mer om World Trade Center på www.wtclund.se
Vill ni veta mer? 
Louise Carlsson, Uthyrningsansvarig
louise.carlsson@midroc.se
010 471 58 15 
Maria Ekström, Affärschef
maria.ekstrom@midroc.se
010 470 74 91